De beste elektrische stadsfietsen kopen

2 min gelezen
elektrische stadsfietsen

Steeds meer mensen stappen over naar een e-Bike, een elektrische fiets met hulpmotor waarmee je altijd met de wind in de rug lijkt te rijden. De keuze voor de beste elektrische stadsfiets online kiezen is niet zo eenvoudig. Er zijn veel soorten e-Bikes, van goedkoop tot behoorlijk prijzig. Welke fiets past het beste bij jouw voorkeuren? Om snel tot de juiste keuze te komen bij online een elektrische stadsfiets bestellen hebben we de voornaamste aandachtspunten voor je op een rij gezet!

Bij Fast Furious kun je kiezen uit diverse merken en modellen, er zit voor iedereen de perfecte e-Bike tussen. Bekijk het direct zelf in de online shop!

Soort elektrische fiets

Er zijn verschillende soorten elektrische fietsen zoals:

  • Elektrische stadsfiets
  • Elektrische transportfiets
  • Elektrische sportfiets

En dan zijn er ook nog dames, heren en unisex modellen. Met zoveel keuze zal er ongetwijfeld de juiste fiets voor jou bij zitten maar je moet wel eerst een schifting maken. Hieronder zijn nog een aantal specifieke opties die je bij een elektrische stadsfiets kan helpen met kiezen.

elektrische stadsfietsen

Type accu en motor

De accu en motor zijn uiteraard heel belangrijk bij aanschaf van een e-Bike. Li-ion technologie is beter dan NMH maar de prijs ligt ook wat hoger. Sommige accu’s zijn zeer snel op te laden, dat is makkelijk als je tijdens een tussenstop even wat extra wilt bijladen. De motor kan zich op verschillende plaatsen bevinden, voor, achter en in het midden. De voorkeur is vrij persoonlijk.

Actieradius

Bij een elektrische stadsfiets aanschaffen moet je zeker letten op de actieradius, tenminste wanneer je lange ritten wilt gaan maken. Soms is het mogelijk om tegen een meerprijs een zwaardere accu bij te bestellen. Als je nooit ver van huis gaat kun je wellicht al volstaan met een lichtere accu.

Speciale modellen e-Bikes

We hebben al diverse types genoemd, dan zijn er nog speciale modellen zoals:

  • e-Bike met lage instap: Extra eenvoudig opstappen en afstappen.
  • e-Bike met kinderstoeltjes: Ideaal voor mama’s om met de kids op pad te gaan.
  • e-Bike met drie wielen: Voor mensen die moeite hebben met evenwicht houden kan een fiets met drie wielen ideaal zijn.

Vering in de voorvork

Wanneer de voorvork apart geveerd is kan dit het rijcomfort aanzienlijk vergroten. Met name wanneer je op wegen rijdt met veel hobbels zul je daar met vering in de voorvork geen last meer van hebben, wat beter is voor de polsen.

Bekijk alle mogelijkheden direct in de webshop van Fast Furious, de online specialist in elektrische stadsfietsen.