Homeopatische middelen gebruiken?

2 min gelezen
homeopathische middelen

Als jij je de laatste tijd een beetje ziekje voelt ben je waarschijnlijk niet de enige. Veel mensen om jou heen worden namelijk ziek in de winterperiode. Dit komt doordat je weerstand een stuk daalt en je dus makkelijk ziek kan worden van een griepje. Door goed te eten en voldoende te slapen verhoog jij je weerstand en wordt je minder snel ziek. Als je al gezond eet en voldoende slaapt maar je toch ziek wordt kan je ook gebruik gaan maken van homeopatische middelen. Dit zijn bepaalde vitamines die je weerstand kunnen helpen verbeteren, en je dus minder snel ziek wordt. Het hoeft niet zo te zijn dat je dit soort middelen nog hebt, de meeste mensen hun weerstand is al goed genoeg zonder het gebruik van extra vitamines. 

homeopathische middelen

Schijf van 5  

Als je liever geen homeopatische middelen gebruikt maar je jouw weerstand wilt verbeteren kan je ook goed gaan eten. Het is dan belangrijk dat je iedere dag gevarieerd eet, hiermee wordt dus bedoeld dat je jouw eten afwisselt. Als je elke dag hetzelfde eet mis je bepaalde stoffen en vitamines die je uit ander eten wel kunt halen. Het is belangrijk dat je eet volgens de schijf van vijf, dit is een wetenschappelijk onderbouwd voorlichtingsmodel dat laat zien wat de essentie van gezond eten is. Het laat je dus zien wat gezond eten precies inhoudt en hoe je dit dus doet.

Vitamine C

Naast het eten van al je voeding uit de schijf van vijf is het ook belangrijk dat je genoeg vitamines binnen krijgt. Zo is vitamine C een van de vitamines die belangrijk is om iedere dag tot je te nemen, of in te nemen. Deze helpt je namelijk bij het ondersteunen van je afweersysteem, het onderbouwen van je huid, botten en kraakbeen.

Meer verhalen