Ken jij deze moderne soort facelift al?

2 min gelezen

Waarschijnlijk ben je wel bekend met de facelift. Maar ben je ook bekend met de Minimal Access Cranial Suspension Lift of MACS lift? De huid wordt op deze manier op een minimale manier gelift. Deze facelift is relatief kortdurend, voor mensen met een verslapte huid aan de onderkant van het gezicht. Deze nieuwe methode, die in opkomst is sinds het begin van het millennium, trekt alleen het onderste gedeelte van het gezicht strakker, waardoor deze procedure minder ingrijpend is dan de klassieke facelift.

Gedeeltelijke facelift

Deze gedeeltelijke facelift kan met meer veiligheid worden uitgevoerd. De stevigheid en positie van het onderhuidse spierweefsel en vetweefsel rond de kaak kan worden verbeterd en overtollige huid kan worden weggehaald, waardoor de contouren van de onderkant van het gezicht verbeteren en rimpels op deze plaats worden verminderd. De ingreep is kort, waardoor je dezelfde dag naar huis kunt met drukverband. Zowel een lokale als een gehele verdoving is hierbij mogelijk. Na het dragen van een drukmasker is het gezicht binnen maximaal zes weken is hersteld van zwellingen en andere zichtbare tekenen van de ingreep.

Kleinere incisie

Omdat er slechts een kleine incisie hoeft te worden gemaakt, zal het litteken ook veel minder opvallen. Complicaties die kunnen optreden zijn verkleuringen van de huid, littekenvorming en haarverlies, maar deze komen bij maximaal 5% van de behandelden voor en worden bij een goede kliniek gecorrigeerd. Zenuwbeschadiging, waar men meestal bang voor is, komt bij deze facelift niet voor. Doordat de dieperliggende weefsels worden gelift, is het resultaat echter langdurig: een minder vermoeide, vrolijkere uitstraling.