Wat was het eerste speelgoed?

2 min gelezen
speelgoed

Het eerste speelgoed, of nouja, een van de eerste dingen daarvan was een voetbal. Al heel gauw werd speelgoed van een bal gemaakt. Maar hoe maakten ze een bal dan? Verschillende dingen en materialen werden ver in het verleden al gebruikt om een zo rond mogelijk object te maken. En ook al lukte het niet helemaal om de objecten mooi rond te krijgen, ze konden er mee spelen. Er werd mee gegooid, mee gevoetbald, en weet ik veel wat ze er allemaal mee deden in die tijd toen. Zo’n klein dingetje leverde zoveel plezier op. En dat hoeft vandaag de dag niet anders te zijn. Behalve dat er nu veel meer soorten speelgoed beschikbaar zijn. Een eindeloze hoeveelheid aan keuze van speelgoed, als je het mij vraagt.

speelgoed

Hoe is er nu zoveel meer speelgoed dan toen?

Het is hard gegaan, het ontwerpen van speelgoed. Vooral de afgelopen eeuw, is er al zoveel meer speelgoed bij gekomen dan eerst. En de eeuw waar we nu in zitten, maakt het helemaal gek. Vroeger was het speelgoed nog redelijk basis, maar tegenwoordig is er van alles wat te vinden. Heel veel soorten en maten van speelgoed. Er is echt van alles te vinden. Je hoeft het alleen maar te bedenken en het is er. Eigenlijk best wel apart dat er nu zoveel meer speelgoed is dan toen. Iedere dag wordt er ook nog steeds zoveel meer speelgoed bij gemaakt. Het lijkt haast niet op te houden. Ik denk dat dit wel een beetje komt uit ons verlangen om onszelf te vermaken, en nieuwe dingen te doen en ontdekken. Dat is de reden waarom speelgoed zo interessant is voor ons.

Gaat de speelgoed productie stop?

Ik denk dat het juist alleen maar harder zal gaan. Kijk wat voor leuke en mooie dingen er iedere dag weer bij worden gemaakt. Er is zoveel keus aan zoveel leuke dingen. Bijna niemand is zich er überhaupt van bewust welk speelgoed er nou daadwerkelijk is. Ik denk dat als je eens een goed kijkje neemt, je hartstikke verbaasd zal zijn.

Meer verhalen