Welke type snowboard moet je kopen?

2 min gelezen

Als snowboarden nieuw voor je is en je gaat je eerste snowboard kopen, of als je al heel lang op hetzelfde board rijdt en je je nooit echt in het technische aspect van de sport hebt gedoken, is het misschien verstandig om eerst een beslissing te maken voor je snowboard kopen. Dit kan een beetje intimiderend zijn. We gaan het dus hebben over de vele soorten snowboards die beschikbaar zijn. Om het makkelijker te maken, overweeg hun kenmerken op een hoog niveau om u te helpen het aantal snowboards dat u overweegt te beperken in uw zoektocht naar uw nieuwe of volgende snowboard.

Voor beginners

Laten we het eerst hebben over freestyle snowboards en park snowboards. Er zijn dus voornamelijk twee kenmerken die deze board stijl zullen onderscheiden. Dat komt door het feit dat het een symmetrische vorm en flex heeft. All-mountain snowboards, zoals de naam al aangeeft, zijn een van de meest diverse soorten snowboards, gebouwd om in verschillende terrein- en weersomstandigheden te rijden. Als je een beginner bent, heb je nog geen rijstijl. Je bent nog aan het leren en uitzoeken wat je leuk vindt om te doen, dus het enige wat je wilt doen is kijken naar een mooi all-mountain board of een goede freestyle board.

Meer geavanceerde snowboards

Freeride snowboards zijn meer gericht op carven, agressiever rijden, snel gaan en vaak uitstekende prestaties in poeder hebben. Ze hebben meestal een stijvere flex, agressiever gevoel, evenals een directionele vorm en talrijke directionele kenmerken ingebouwd in de constructie van de snowboard. Veel freeride boards zullen goed rijden, maar bij dit soort board ligt de primaire focus op hoe het zal presteren in poeder en hoe het zal floaten. Ze sluiten compromissen voor andere soorten snowboarden,zoals carven, maar de poeder ervaring zal ongeëvenaard zijn dus ze zijn in dat aspect eigenlijk behoorlijk verschillend. Voor bijzondere soorten snowboards zijn vaak bijbehorende snowboard bindingen beschikbaar.