Een babykamer kopen: een mijlpaal in je leven

4 min gelezen

Je eerste zwangerschap, dat is een spannende tijd waarin er veel geregeld moet worden. Maar het is ook een heel leuke tijd. Je verwacht een kindje en dat zal deel gaan uitmaken van je gezin. Je bladert door folders van babyspeciaalzaken, neemt de tijd om je op internet te verdiepen in de ins en outs van het kinderen hebben en zakt lekker weg in de kussens van de bank terwijl je geniet van de columns en foto’s in een glossy voor jonge moeders.

Eén van de meest belangrijke dingen tijdens deze periode is een babykamer kopen. Daar komt wel wat bij kijken.

Iedereen kan toveren

Je schonk altijd maar weinig aandacht aan die kleine kamer boven, die uitkijkt op de achtertuin. Je deed er de was, je vouwde en streek je kleding, en je was er verder niet te vinden. Dat is nu wel even anders. Dit gaat namelijk de babykamer worden. Nog een klein half jaar en jullie kleintje zal hier heerlijk slapen. Het is nu nog maar moeilijk voor te stellen – het is de saaiste kamer ooit, er staat een wasrek en tegen de muur staan wat dozen die nooit zijn uitgepakt nadat je op jezelf bent gaan wonen – maar binnenkort toveren jullie deze kamer om tot een waar paradijsje.

Avonden online

Je vriend werd eigenlijk wel een beetje gek van je. Avonden lang zat je naar het scherm van je laptop te staren omdat je er zeker van wilde zijn dat je niets over het hoofd had gezien. Het was ook wel een onmogelijke taak: alle denkbare babykamers en babymeubelcombinaties bekijken en vergelijken. Je kreeg er vierkante ogen van. Je vriend zei: “Je kunt beter naar een echt winkel gaan, dat is toch veel fijner? Dan krijg je een veel beter beeld.” Daar was je het zeker mee eens, maar toch was je blij dat je het prijs- en stijlvergelijkingsrondje goed nauwgezet had uitgevoerd. Nu wist je immers precies welke winkels voor jullie de place to be waren. Door de bekkeninstabiliteit die je al vroeg in de zwangerschap plaagde, had je niet veel fut meer om al die winkels ook nog eens af te lopen. Nu hoefde je er nog maar een paar te hebben. Babykoop.nl trok meteen je aandacht. Die naam noteerde je bovenaan je lijst.

De Domstad

Die winkel, die al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw bestaat kan rekenen op een bezoekje van jullie. De Damstraat in de Domstad, makkelijk te onthouden. En laten daar in het centrum nou ook heel leuke winkeltjes zitten met babykleertjes en ook een boetiekje waar je hippe zwangerschapskleding kunt kopen. Je normale broeken passen nu namelijk echt niet meer. Komend weekend rijden jullie erheen. Jullie combineren het mooi met een high tea op een terrasje bij die gave werfkelders aan de grachten. Dat wordt echt genieten.

Advies inwinnen

Je hebt gehoord en gelezen dat de medewerkers van deze winkel heel veel ervaring hebben. De eigenaar zit al jaren in het vak en mag zich met trots de derde generatie van de familie Schaatsenberg noemen die de scepter zwaait over deze mooie winkel.

En weet je wat helemaal fijn is? Ze hebben alles op voorraad in hun magazijn, dus je kunt de babykamer meteen meenemen of thuis laten bezorgen. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken dat hij te laat is. Dat maak je buiten de grote blauwgele meubelgigant niet vaak mee. Zo’n fijn idee om die kamer al helemaal in huis te hebben. Volgende week kunnen jullie al gaan verven en daarna kan de kamer gemonteerd worden. Ruim voor de uitgerekende datum. Weer een hele zorg minder.

Sfeer snuiven

Als jullie door de winkel lopen, merken jullie dat er een fijne sfeer hangt. De medewerkers voelen feilloos aan dat je eerst even een rondje door de winkel wilt doen om pas daarna hun advies in te winnen. Ze nemen echt volop de tijd om je vragen te beantwoorden. Je bent nog een leek op babygebied ook al heb je avonden langs babysites zitten scrollen en bezwijkt je krantenbak onder de stapels mamabladen. Hier in de winkel besef je pas wat er allemaal bij komt kijken. Het zijn niet alleen de meubels, het is ook een goed matras, een fijn babybadje op de juiste werkhoogte en noem maar op.

De aanhanger

Het is zo ver: jullie zijn prima geslaagd voor een heel aantrekkelijk totaalbedrag. Jullie hebben afgesproken dat jullie eerst lekker de stad in gaan om even bij te komen en dat jullie straks terugkomen om met zwaar beladen aanhanger weer huiswaarts te keren. Wat een goede service.