De bakermat van bekende zangeressen

2 min gelezen

Opeens een beroemdheid
Nadat ons land jarenlang de bekende gezichten op het podium had staan komt er ineens een nieuwe toevoer van zangers en zangeressen. Meisjes die voorheen kleding verkochten of in de schoolbanken zaten ontdekken hun talent. Die plotselinge beroemdheid verwerven ze doordat ze meedoen met één van de vele talentenshows die ons land rijk is.

The Voice zet de toon
Het programma wat tegenwoordig het meeste te zien is, is The Voice. Het is een programma waarbij tot dan toe onbekende personen hun talent laten horen. De jury, bestaande uit een aantal bekende artiesten, mag zich omdraaien wanneer men één van deze talenten onder hun hoede wil nemen. Het is juist hierdoor dat de deelnemers de kans krijgen om hun talent aan het Nederlandse publiek te tonen. Wanneer Miss Montreal of Ali B jou zangles en podium-les wil geven voegt dat gelijk een hoop toe aan jouw carrière.
Meiden die de wereld veroveren
Een groepje van deze deelnemers waren de zussen die de band O’G3NE startten. Zij begonnen voorzichtig in The Voice maar later kregen ze de mogelijkheid om hun talent verder te laten zien. ER werd aan hun gevraagd om deel te nemen aan het Songfestival en dat leek een matig succes. Toch had deze gelegenheid voor hun grote gevolgen; ze kregen wereldwijd bekendheid. Het betekende voor hun de start van een carrière die groter bleek dan ze ooit hadden voorzien.
Oudgedienden op het podium
De jonge generatie die het via een programma als The Voice helemaal maakt zou het nooit zover hebben geschopt als ze niet een aantal beroemde voorgangers hadden gehad. We hebben het in dit geval over de dames die in de meidengroepen van weleer zaten. Groepen als de Dolly Dots en LUV behoren inmiddels tot de oudgedienden. Zingen doen de leden van deze groepen vaak niet meer, maar ze hebben wel op hun unieke manier de weg vrij gebaand voor het nieuwe talent wat nu de podia verovert.