Echt stoppen met roken

2 min gelezen
stoppen met roken fases

Wil je stoppen met roken dan moet je rekening houden dat je vier stoppen met roken fases hebt, in de vierde fase denk je niet eens meer aan een sigaret. Het lijkt niet te kunnen, maar niets is minder waar. In de eerste fase denk je dat een sigaret er helemaal bij hoort, en je niets verkeerd doet. Je gaat naar feestjes, en ook thuis rook je erop los want je merkt er niets van. Dat er schade aan je longen ontstaat heb je nog niet door, tenslotte rookt de buurman niet en die is ook kortademig. Vaak schrikt men wakker als er iets gebeurd, of iemand in de naaste omgeving wordt erg ziek. 

De volgende fase

Van de stoppen met roken fases is de tweede fase een belangrijke fase, je weet dat roken slecht is maar je doet er nog niets aan. Toch ga je in deze fase twijfelen of het wel zo goed is om door te gaan met roken, vaak gaan mensen minderen onder het mom van gezonder leven. Maar vaak valt men alweer snel terug in het oude patroon, pas als men echt beseft hoe schadelijk het is besluit men om te stoppen met roken. In fase 3 ben je gestopt met roken en heb je eindelijk je geda veranderd. 

stoppen met roken fases

De derde fase van stoppen met roken

De derde fase van de stoppen met roken fases denk je er nog wel de hele dag aan, tijdens de pauze van je werk denk je als ik maar niet ga roken. Dan heb je ook nog een verjaardag, en bijna iedereen rookt daar en drinkt gezellig een biertje. Je gaat soms zelfs vroeg je bed in, om niet aan het roken te hoeven denken. Vaak denk je dat je het niet redt, deze fase kan wel tot een jaar duren. Denk je er op een gegeven moment een paar dagen niet aan, dan kom je in fase 4. In fase 4 denk je er niet veel meer aan, wordt er gerookt in je omgeving dan doet het je ook niets meer.