Freelance factoring is de trend van dit moment

2 min gelezen
Inkomen

Heb jij al eens overwogen om gebruik te maken van freelance factoring? Het is de trend van dit moment onder ondernemers! Met deze vernieuwde vorm van debiteurenbeheer profiteer je van verschillende voordelen. In dit artikel gaan we dieper in op deze voordelen en beschrijven we uitgebreider wat factoring nu precies is. Zo kun je ook voor je eigen bedrijf de overweging maken, of deze vorm van debiteurenbeheer interessant voor je kan zijn. Er zijn in Nederland verschillende partijen die factoring mogelijk maken. Een voorbeeld van zo’n partij is Finqle.

Freelance factoring

Werking van freelance factoring voor ondernemers

Onder freelance factoring verstaan we het verkopen van facturen aan een zogenaamd factoringbedrijf. Deze partij neemt de factuur van je over en verstuurt deze naar de klant. Na de verkoop van de factuur heb je hier zelf geen omkijken meer naar. Het factoringbedrijf betaalt de factuur vaak al binnen enkele dagen, waardoor je kasstroom niet in gevaar komt. Voor het inschakelen van een dergelijke partij betaal je doorgaans een klein percentage over de waarde van de factuur. De hoogte van dit percentage is onder meer afhankelijk van de betalingstermijn, die je klanten biedt.

Voordelen van factoring voor jouw organisatie

Aan het inschakelen van een factoringbedrijf zitten verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat facturen binnen enkele dagen betaald worden. Op deze manier hoef je zelf geen actie meer te ondernemen als een klant de factuur niet op tijd betaalt. Mocht een factoringbedrijf dit wel moeten doen, dan heb je hier zelf geen omkijken meer naar. Zo kun je jezelf blijven focussen op de belangrijkste zaken binnen je onderneming. Het zorgt er daarbij voor dat je aanzienlijk minder stress zal ervaren. Er is immers niet vervelender dan klanten, die hun facturen niet op tijd aan je voldoen. Mogelijk komt ook je eigen betaling aan leveranciers hierdoor in gevaar. Iets wat je wilt voorkomen!

Debiteur