Led groeilamp

1 min gelezen

De introductie van de laatste generatie ledlampen heeft voor een ware revolutie gezorgd. Nog nooit waren lampen zo zuinig in het gebruik als nu. Bovendien hebben deze moderne lichtbronnen een zeer lange levensduur: meer dan 30.000 branduren. Ook de thuisteler kan profiteren van de recente ontwikkelingen op het gebied van verlichting met de nieuwe led groeilampen.

Wat zijn de voordelen van led groeilampen?
Naast de lange levensduur en het lage stroomverbruik hebben led groeilampen nog meer voordelen. Planten groeien het best op het blauwe en rode gedeelte in het lichtspectrum. Led groeilampen concentreren zich juist op deze gedeeltes van het lichtspectrum waardoor je planten optimaal profiteren van de belichting. Een ander positief punt is dat planten tot minimaal 60% minder water en voedingsstoffen nodig hebben voor de groei.

Minder warmteontwikkeling bij het gebruik van led-groeilamenpen
De oude generatie groeilampen waren berucht vanwege de warmteontwikkeling en dus het brandgevaar. Led groeilampen generen weinig warmte, de bedrijfstemperatuur komt niet boven de 35 graden Celsius uit. Hierdoor bent u in staat om het klimaat voor uw planten beter te beheersen en dat komt de oogst uiteindelijk ten goede. led groeilamp