Biologische vliegenbestrijdingsmiddelen als de sluipwesp

1 min gelezen

Biologische vliegenbestrijdingsmiddelen als de sluipwesp

 

Van de zomer gebeurde het me ineens, ik had een plaag met vliegen op mijn kweek zitten. Het was er het weer ook wel voor denk ik, en eerder had ik het nog niet meegemaakt. Gelukkig was ik voorbereid op hetgeen me kon gebeuren en had ik me er van tevoren niet alleen over ingelezen, maar had ik ook al een aantal vliegenbestrijdingsmiddelen in huis om dit tegen te gaan. Je kunt het natuurlijk voorkomen door je planten te besprenkelen met bijvoorbeeld enkele chemische bestrijdingsmiddelen maar ook kun je gewoon ageren op hetgeen voor je ogen plaatsvindt.

 

Het probleem binnen mum van tijd opgelost

 

Ik moet zeggen het niet in die zin voorbereid te hebben maar wel elke dag de planten even te hebben geïnspecteerd. Ik had het dus gelijk door toen de vliegen zich er bevonden en er was nog geen echte schade aangericht. Ik heb toen natuurlijke bestrijdingsmiddelen ingezet, namelijk de sluipwesp. Dit had gelijk het gewenste effect, want deze natuurlijke vijand van de witte vlieg zorgt er echt voor dat het probleem binnen mum van tijd opgelost is. Ik raad het iedereen aan zich op zulks goed voor te bereiden opdat je er op tijd bij bent.