Last minutes naar vakantieparken in Limburg

1 min gelezen
vakantieparken Limburg

2020 is een vreemd jaar. Door alle omstandigheden zijn veel mensen niet in staat de wereld over te reizen voor verre vakanties aan tropische stranden. En waarom zou je, als je weet dat Nederland eigenlijk een hele hoop te bieden heeft? Met name de provincie Limburg wordt vaak vergeten terwijl het een van de mooiste plekken van het land is. Last minutes naar vakantieparken in Limburg gaan nu hard en dat is niet gek. Overweeg dit jaar eens een vakantie in eigen land.

vakantieparken Limburg

Wat zijn vakantieparken?

Een vakantiepark is een typisch Hollands iets, al zie je ze ook steeds meer op andere plekken in en buiten Europa opkomen. Vakantieparken bestaan meestal uit bungalows, vakantiehuisjes, kampeerplekken of een combinatie van al deze dingen. Er zijn bovendien een aantal voorzieningen. Hoeveel voorzieningen een vakantiepark heeft hangt natuurlijk van de locatie af, maar meestal kun je rekenen op ten minste een supermarkt of horeca, en vaak een zwemplek. Hoe veel activiteiten en voorzieningen je verder wil, hangt natuurlijk van je smaak af.

vakantieparken Limburg

Glampings zijn ook hier hip

Een nieuw fenomeen is de glamping. Dit is een kampeer ervaring die iets luxer is dan je gewend bent. Je neemt niet je eigen tent mee maar huurt een tent die al voor je is opgezet. De glamping tent is vaak ook iets luxer dan je gewend bent en heeft vaak een beter bed of zelfs een ‘echt’ bed. Ook is er soms een toilet of douche aanwezig in je tent.