Welke keeperskleding kopen? 

3 min gelezen

Je zit op voetbal, net als vele anderen in ons kleine kikkerlandje. Dit is misschien niet zo bijzonder gezien de populariteit van deze sport in Nederland, maar het is wel bijzonder als jij het doet! Jij doet het namelijk vol passie. Je hart barst van het plezier als je aan het voetballen bent en een grasveld en een bal is nog het enige waar je aan kunt denken. Sommigen doen dat in de spits of het middenveld, maar in het doel is jouw plek. Hier ben je als een vis in het water. En goed; je vist die bal ook vaak genoeg uit het net! Daar heb je wel de juiste keeperskleding voor nodig. Keeperskleding kopen, daar helpen we je vandaag mee. We vertellen je in deze blog precies welke keeperskleding kopen je moet. 

Handschoenen en keeperskleding kopen

Dit mag uiteraard niet ontbreken op je lijstje als je keeperskleding kopen gaat. Keepershandschoenen zijn van groot belang voor elke training en wedstrijd. Zonder ben je haast kansloos; je hebt geen grip, je handen gaan pijn doen en zo zijn er nog veel meer redenen om wél handschoenen te kopen. Dus dat je dat gaat doen staat vast. Welke? Dat heb je zelf in handen (sorry voor de woordgrap!). Let wel goed op dingen als de grip, de bescherming, de pasvorm, de duurzaamheid van je handschoenen en op je budget. Op deze manier ben je in staat de beste handschoenen te kopen en een goede start te realiseren van keeperskleding kopen. Als je dit hebt gedaan, kun je door naar de volgende stap. 

De keepersbroek

Een broek is ook belangrijk als je keeperskleding kopen gaat. Dit komt doordat je een speciale broek nodig hebt. Je kunt wel keepen in een korte broek die je in de kledingwinkel hebt gekocht, maar dat is niet zo comfortabel en professioneel als je eigenlijk wilt. Dit komt voornamelijk omdat je speciale protectie in de broek hebt. Je hebt een soort padding in de broek die je heupen en de rest van je benen beschermen. Als je keeperskleding kopen gaat, is dit dus zeer belangrijk om te kopen. Let vooral op dingen zoals de dikte van de padding, het materiaal, de pasvorm en de kwaliteit. 

Keeperskleding kopen: shirt 

Dan de laatste stap van jouw keeperskleding kopen. Dit omvat het kopen van een shirt en een broek. Een shirt, die koop je ook met speciale padding als je dat wilt. Keepershirts beschermen je daarmee, net als de broeken, tegen vallen en stoten. Dit hoef je overigens niet te kopen; er zijn ook veel keepers die zonder speciaal shirt keepen. Ze dragen dan een regulier shirt dat wel verschilt qua design van een normaal shirt, maar niet qua bescherming. Ook voor schoenen geldt dat je eigenlijk niet hele bijzondere schoenen nodig hebt; meestal volstaan normale schoenen gewoon voor het keepen. Let er wel op dat ze comfortabel zitten, dat je er goed mee kunt trappen, dat je flexibel bent, dat ze voldoende steun bieden en dat ze ademen. Dit zijn allemaal belangrijke factoren.